2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
2024.04.30.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Hosszas töprengés után két megoldás is kínálkozik a magyar golf helyzetének azonnali javítására.

1. Egy olyan eseményt kell szervezni, amikor a Lánchídról a Dunában úszó csónakra vagy fürdőkádba üthetnének a részvevők! A versenyt közvetíthetné a televízió, és azt biztosan átvennék Európa vezető tévéi. Ezzel kedvet kapnának a magyar állampolgárok a golfozáshoz, és nagyszámú külföldi turista érkezésére is számíthatnánk.

Arra még megoldást kell majd találni, hogy a Lánchídról az acélszerkezettől nem is lehet látni a Dunát, de annál érdekesebb lesz a vetélkedő. Az sem baj, ha azok a golfozók, akik csak az eseményt követően érkeznek Budapestre, keresnék a „lánchídi” elütőhelyet, mert őket, ha már eddig eljöttek, biztosan át lehetne irányítani egy jó kis magyar pályára.

Igaz, hogy ennek a megszervezése nem kevés pénzbe kerülne, és a tévéközvetítés sem olcsó mulatság, de ez a kitűnő ötlet valakinek biztosan „megérné”.

2. A másik ötlet is tök egyszerű, csoda, hogy nem jöttünk már rá sokkal régebben. Ez pedig a munkahelyi golf! Be kell vinni a golfpályákat a munkahelyekre! Annyi frusztrált, vagy éppen unatkozó vezető van az irodákban, hogy ott kellene őket rávenni a golfozásra. Úgyis annyit olvashatnak arról, hogy bármilyen fedett térben meg lehet ismerkedni a golf szépségeivel, nem kellene más hozzá, talán csak egy elütő. Na jó, meg egy ütő. Vagy kettő, mert amivel a gurítást lehet gyakorolni, azzal nem igazán lehet a szvinget. Bár a rövidebb ütő valószínűleg előnyösebb lehet a lendítéshez a mai alacsonyabb mennyezetű irodákban. A tavaszi fűnyírások idején biztosan jutányosan lehetne nylonzacskóba csomagolt fűhöz jutni, aminek illata sokat segíthetne. Egy lavor víz, egy kis vödör homok tehetné teljessé a valós élmény imitálását. A tömegesítés szempontjából jót tenne, ha az első számú vezetőket lehetne így aktivizálni, mert ha a legnagyobb főnök is ezzel tölti a munkaidejét, könnyebben kapnának hozzá kedvet a beosztottak is!

Április elsején bátran megengedhet magának az ember egy kis hülyéskedést, nincs igazam?

A baj csak ott van, hogy a két alapötlet teljesen komolyan hangzott el (csak a további gondolatok sajátok…) a Magyar Golf Szövetség marketing bizottságának februári ülésén, ráérő ötletelőktől várjuk az újabb megváltó javaslatokat!