2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
2024.04.16.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Ők mondták

Ian Poulter Poulter hátrányos helyzete Tiger Woods


„Foglalkozási ártalom.” – vette tudomásul Ian Poulter allergiás reakcióit munkahelyére, fűre és fákra egyaránt.

„Csirke!” – adta közzé véleményét magáról Tiger Woods Bay Hill-en a harmadik körben, mikor nem merte támadni a green elején lévő, vízakadállyal védett zászlót.

„Egyre idősebb és kiforrottabb leszek.” – értékeli fejlődését nehéz PGA Tour kezdés után Spencer Levin.

„Ha ismét felkérnek, a European Tour iránt az évek során kialakult elkötelezettségem miatt el kell hogy vállaljam.” – taglalta esélyeit Colin Montgomerie a 2014-ben Skóciában, tehát saját hazájában rendezendő Ryder Kupa kapitányi tisztét illetően.

„Én leszek a flight Corey Pavin-je.” – tréfálkozott Tiger Woods az Arnold Palmer Invitational előtt a rövid kezdő ütésekre célozva, amikor a bombázó Dustin Johnson-nal és Gary Woodland-del került egy csoportba.

„Ez nem a legjobb időpont, de ebben az embernek nincs választása.” – mondta a kétszeres Masters győztes Bernhard Langer, miután kiderült, hogy hüvelykujjának sérülése miatt 27 egymás utáni részvételt követően idén nem állhat rajthoz Augustában.


 

Sean Foley Sean Foley gondolata Tiger Woods


„Olvastam pár dolgot, amit én nyilatkoztam régebben, és azt mondom, nem szeretném, ha ezeket a fiam elolvasná. Rádöbbentem, hogy a dolgok önkéntelenül jöttek ki a számból. Azt mutatja számomra, hogy sokat kell még tanulnom a háláról, a jószívűségről, az empátiáról, és hogy csak magammal foglalkozzak.” – kommentálta Sean Foley Hank Haney-vel folytatott szóháborúját, amelyet jelenlegi és régebbi tanítványukról, Tiger Woods-ról folytattak.

„Megvan az idei első győzelem! Kár, hogy ezt csak @jimmyfallon ellen értem el.” – írta a Twitteren Tiger Woods utalva vendégeskedésére Fallon esti beszélgető műsorában, ahol saját új video játékát reklámozta.

„Nem aggódom a győzelemért. Csak szeretnék fejben önbizalmat szerezni, és ezek a körök egyértelműen segítenek ebben. Ha holnap megint sikerül jó eredményt elérni, csodás! Ha nem, az is jó. Abban kell megbizonyosodnom, hogy folyamatosan építkezem.” – mondta Sergio Garcia, mikor a Transition Championship két napja után mínusz 8-cal állt. Garcia végül a holtversenyes 15-dik helyen végzett.

„Több mint 90 százalékban ez az oka, hogy a közönség nem tud ezekről a fegyelmi ügyekről. Nem látjuk értelmét annak, hogy tudassuk a közönséggel azt, ha valamelyik játékosunk butaságot csinált. Mi értelme lenne?” – állítja Tim Finchem, a PGA Tour első embere a szervezet irányelvéről, mely szerint nem teszik közzé a játékosok büntetéseit a jó hír megóvása érdekében.


 

Nick Watney Nick Watney-ról mondták Butch Harmon


„Mindegy, hogy mi a verseny neve, és mennyi a megnyert pénzdíj, de hogy a legyőzöttek között van a világranglista első 50 helyezettje, óriási mértékben növeli az önbizalmat.” – állítja tanítványáról, a Cadillac világbajnokságán nyert Nick Watney-ról edzője, Butch Harmon.

„Mindenképpen jól akartam játszani és nyerni, megragadni végre ezt a lehetőséget. Imádom ezt az érzést, és nem túl gyakran van erre az embernek lehetősége. Ez pályafutásom legnagyobb napja.” – mondta Nick Watney a győzelem után.

„Nick nagyon jó barátom. Ha már veszítenem kell valaki ellen, legszívesebben veszem, ha ő az a személy. Nem én veszítettem el a versenyt, hanem ő nyerte meg, nagyon jól játszott.” – értékelt a szintén Harmon-tanítvány Dustin Johnson.


 

Martin Kaymer Martin Kaymer mondta Phil Mickelson
Phil Mickelson-ról


„Nagyon csodálkozom, hogy ő nem állt még soha a világranglista élén, nagyon megérdemelte volna. Bár Tiger annyira jó volt az elmúlt években, nagyon nehéz volt mindenkinek.” – mondta Martin Kaymer Phil Mickelsonról.

„Érdekes, hogy mikor jó eredményt érsz el, sosem egyetlen különleges dolgon múlik, hanem rengeteg apró összetevőn.” – összegezte Nick Price 60-as, par alatt 11-gyel teljesített körét a Toshiba Classic első fordulója után.

„Nehéz volt utána. De igazán nem az én dolgom, hogy mások rossz kezdő ütéséről beszéljek.”- nyilatkozta Phil Mickelson Tiger Woods 122 yardos drive-ját követően, amikor a labda a női elütőig sem repült el.

„A rendezők kezében van a dolog, nekik kell megtalálni a megoldást. Valakinek arrább kéne vinni az időpontot.” – adta meg a megoldást Ernie Els arra vonatkozóan, hogy az év végi Presidents Cup és a South African Open eseménye szerinte túl közel van egymáshoz.

„Emberek vagyunk, nem gépek. Ez az első dolog, amit meg kell tanulnunk az életben.” – válaszolt egy kérdésre a 47 éves Miguel Angel Jimenez, miután az Accenture Match Play világbajnokság első napján a 18-dik lyukon kikapott a 26 éves világranglista vezető Martin Kaymertől.


 

Frank Chirkinian Frank Chirkinian-ról… Tim Finchem


„Azt javasolom Tiger Woods-nak, amire nem hiszem, hogy valaha is sor kerül, hogy nézze meg azokat a filmeket, amelyek akkor készültek, amikor elkezdte nyerni a versenyeket, térjen vissza pontosan ahhoz, amiket akkor csinált, és szabaduljon meg ezektől az emberektől!” – mondta Lee Trevino arról, hogy Tiger hogyan térjen vissza régi, jól bevált szvingjéhez.

„Nagyon meg vagyok lepődve, hogy még nem tért vissza a csúcsra. Még mindig úgy gondolom, hogy meg fogja javítani a csúcsomat.” – Jack Nicklaus véleménye arról, hogy Woods megdönti 18 Major győzelmi rekordját. Woods 15 hónapja nem tudott nyerni, jelenleg 14 kiemelt verseny megnyerésénél tart, 4 hiányzik, hogy beállítsa Nicklaus csúcsát.

„Életének 84 éve alatt annak minden cseppjét kiélvezte…nem hiszem, hogy valamit is kihagyott volna.” – szólt apjáról Frank Chirkinian II. Az idősebb Chirkiniant, a legendás golf producert 2011. március 4-dikén 84 éves korában győzte le a rák.

„Frank Chirkinian látnok volt a szó minden értelmében…Művész volt. A televízióban a golfsportot több nemzedéknek ő mutatta be újító, ötletes, szórakoztató módon.” – nyilatkozta annak halálakor Tim Finchem, a PGA Tour vezetője (commissioner).

„Barát, tanító és szinte apa volt a számomra…Abban az áldott helyzetben voltam, hogy 26 éves korom óta irányította sorsomat. Az a gondolat vígasztal, hogy amíg bárhol a világon golfot közvetítenek a televízióban, Frank Chirkinian él.” – emlékezett Jim Nantz, a CBS vezető riportere arról az emberre, aki formálta foglalkozását, hivatását.

„Frank Chirkinian igazi úttörő volt…Nélküle bizonyára nem jött volna létre a golf televíziós üzletága. És a golf sem növekedhetett volna ilyen hatalmas üzletté anélkül, hogy bevitte a pályák eseményeit az emberek otthonába. Nagyon fog hiányozni, de a játék örökre jobb lett általa.” – méltatta az elhunytat Dick Ebersol, az NBC Sports elnöke.