2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
2024.04.30.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Abu Dhabi HSBC Championship

2 min read

Százhuszonkilenc indulóval rendezik a European Tour e heti versenyét, és a részvevők eddigi eredményei alapján kimagasló sportélményt, az első tízbe jutásért is nagy harcot, izgalmakat várhatunk.

Az indulók között van 97 eddigi Tour győztes, közöttük a múlt héten ismét jól szerepelt Jose Maria Olazabal, aki a Tour jelenlegi kártyával rendelkező tagjai közül a legrégebbi nyertes.

Indul az évad nagy felfedezettje, a dél-afrikai Branden Grace, aki újonc létére már két diadalt is magáénak mondhat, ő a legfrissebb nyertes. Bár mindketten fontos részei a csütörtökön kezdődő versenynek, náluk sokkal magasabban jegyzett személyek körül forog a közfigyelem. A jelenlegi világranglista első négy helyezettje (Luke Donald, Lee Westwood, Rory McIlroy, Martin Kaymer) mellett idén elfogadta a meghívást, és először vesz részt az eseményen Tiger Woods. Ugyanőket (McIlroy-t kivéve) lehet úgy is aposztrofálni, hogy négy egykori világranglista vezető is harcba száll a hatmillió dollár összdíjazású versenyen.

Tizenkét Major nyertes 28 Major díjon osztozik, közülük természetesen kiemelkedik a 14 kiemelt diadallal rendelkező Woods, de Harrington (3) és Olazabal (2) mellett Darren Clarke, Rory McIlroy és Charl Schwartzel, valamint a régebben nyert Todd Hamilton, Ben Curtis és Graeme McDowell is győzelmi reményekkel áll elütőre.

„Izgatottan várom a versenyt, szeretek úgy versenyezni, amikor egy időben többen is jól játszanak. Volt egy szakasz, amikor Ernie Els, Vijay Singh, Phil Mickelson, Retief Goosen és jómagam is jól játszottunk. Ez most egy más generáció, de éppen ezért nagyon izgalmas.” – nyilatkozta Tiger.

Nagy találgatás övezi azt a kérdést, vajon a 623 héten át a világranglistát vezetett híresség mennyi rajtpénzért vállalta a fellépést az arab országban, a közelállók másfél – két és fél millió dollár közötti összegről beszélnek. Arra a kérdésre, hogy számít-e a felajánlott rajtpénz egy meghívás elfogadásában, Tiger őszintén válaszolt:

„Természetesen számít, ez a foglalkozásunk, szeretnénk minél több pénzt keresni.” – mondta kendőzetlenül.

Hogy a héten melyikük mennyit keres, kiderül vasárnap délutánra.