2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
2024.05.30.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

LET Qualifying School

3 min read

Nagy izgalmak között ért véget a Ladies European Tour ötnapos selejtezője, a Qualifying School, amely azt volt hivatott eldönteni, hogy kik lesznek azok a boldog játékosok, akik 8a kategóriával teljes jogú tagként nevezve csatlakozhatnak a 2012-es évadban az előzőleg már kártyával rendelkezett társaikhoz.

Négy nap után Jodi Ewart állt az élen, bár veszítve előző nagy fölényéből, még mindig 11-gyel állt par alatt, és néggyel vezetett a svájci amatőr Anais Maggetti (-7) előtt.

Csütörtökön az angol lány 73 ütéssel, azaz par értéken teljesítette a pályát, és mivel első számú üldözője 71-et jegyzett, még mindig maradt két ütés előnye, amivel megnyerte a versenyt.

„Óriási dolog, hogy az amerikai LPGA selejtezőjében negyedik tudtam lenni decemberben, ezt a selejtezőt pedig megnyertem. Szeretném úgy beosztani ezévi menetrendemet, hogy mind a két sorozaton rajthoz tudjak állni a kellő számú eseményen.”

A második helyen Maggetti végzett mínusz kilenccel, a harmadik mínusz néggyel a spanyol Carlota Ciganda lett. Érdekesség, hogy a kezdeti jó teljesítmények után rengetegen rontottak az eredményükön, és végül mindössze öten végeztek összesítésben a par alatt!

Az igazi izgalmakat a harmincadik hely környékén haladóknak kellett megélniük: 90 szakasz után a 29. helyen hatos holtverseny alakult ki plusz hetes állással a spanyol Laura Cabanillas és Mireia Prat, az indiai Sharmila Nicollet, az angol Hannah Burke, a német Miriam Nagl és a skót Carly Booth között. Köztük kellett eldönteni annak a kettőnek a kilétét, akik a 29. és 30. helyen szerezhettek kártyát.

Az első extra lyukon (a nyolcas pályán) Cabanillas értékesítette 4 méteres birdie-puttját, és ezzel a 11 évet már a Tour-on töltött „veterán” megszerezte a 29. kártyát. Mondhatják, hogy könnyű volt neki, hiszen Manuel Quiros barátnője. A kedves barát ezen a héten caddie-ként segítette Cabanillas játékát, és a nyerő putt-vonalat is megmutatta neki.

Booth és Nagl bogey-val fejezte be a szakaszt, ezzel kiestek a további küzdelemből, hárman folytathatták a vetélkedést a maradék egy helyért. A par 5-ös kilencedik szakaszon végül Nicollet örülhetett: birdie-vel nyerte a lyukat, és megszerezte a 30. kártyát. Elég nagy hullámvasutat járt be az indiai lány első napi holtversenyes első helye óta, boldogsága még így is (vagy talán annál inkább…) óriási volt.

A 30 új LET tag 15 nemzetet képvisel, közülük nyolc amerikai, négy francia, három-három angol és spanyol, kettő holland, tizenhatan újoncok lesznek a Ladies European Touron.