2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
2024.07.24.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Egy közgyűlés margójára

2 min read

„Birkák vagyunk?” – tapintott rá a lényegre az egyik felszólaló a Magyar Golf Szövetség éves közgyűlésén.

Ha valaki azt várta volna, hogy a golf is szóba kerüljön a háromórás eszmecserén, ne csak a szövetség, csalódnia kellett. Négy-öt oda nem illő ember mozgatja évek óta a szálakat a maga szájíze szerint, fittyet hányva a törvényességre. Hogy ne általános vádaskodásnak tűnjön a kijelentés, idézzük föl, hogy egy bizonyos időpontig minden tag-klub egyenlő tagdíjat fizetett a szövetség pénztárába, majd jött egy „korszakalkotó” javaslat, ami szerint 4-5-szörös különbségeket alakítottak ki a klubok befizetési kötelezettségei között. Ezt keresztülverték annak ellenére is, hogy többen, leginkább a kiszolgáltatott Pannonia tulajdonosai nem tartották korrektnek, hiábavaló tiltakozás után jogorvoslatért bírósághoz is fordultak. Jogi képviselőjük késve adta be a beadványt, és azt erre hivatkozva elutasították. Ez nagyszerű indoknak kínálkozott a csúsztatásra: a szövetség nagyhangú vezetője hirdethette, hogy minden rendben. Egy spontán ügyészségi vizsgálat most kiderítette, hogy ez nincs és nem is volt rendben, a jogsértő alapszabály megváltoztatására kötelezik a szövetséget. A nagy hang azért továbbra is megvan…

„Téged nem az eszed miatt hívtak ide!”- torkollta le az egyik fő éceszgéber az egyik felszólalót, ami után különösen jogosnak tűnik a birkákra vonatkozó kérdés.

Pár évvel ezelőtt nem vett részt az akkori közgyűlésen a 3 szavazattal rendelkezett Dunakiliti klub. Egykori vezetője úgy indokolta a távolmaradást, hogy nem rendelkeznek az új szezonra pályahasználati szerződéssel, inkorrekt lenne ebben az esetben a szavazataikkal befolyásolni egy olyan jövőt, amiben már nem tudnak részt venni. Ja, ő magyar nemzetiségű szlovák állampolgár volt…Ki, mekkora összeget tenne rá, hogy a (SAJNOS!!!) megszűnőben lévő klub a családtagokkal felvonulva ezúttal jogosan vonultatott fel 9 szavazatot?!

Persze a lényeg, hogy minden rendben van! Valaki megírta a magyar golf 100 éves történetét, egy munka kipipálva. A European Young Masters idején tartanak egy vacsorát 30 meghívott részére, ezzel az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan ez az év is sikeres lesz!

Aki az iránt kutakodik, miként fordulhat elő, hogy a rendező ország nem tud lánycsapatot indítani, csak rosszindulatú kötözködő lehet. Kit hívtak oda az esze miatt?