2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
2024.05.30.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Ki is a csaló?

2 min read

Lehet, hogy a visszhang csupán vihar egy pohár vízben, mégis érdemes foglalkozni vele.

Mint már pénteken észrevételeztem, az MTI kiadott egy hírt, szakértelem nélkül, akár véletlenül, akár tudatosan elferdítve. Ami velük kapcsolatosan enyhíti, ugyanakkor növeli felháborodásomat az az, hogy ráadásul mellékelik a felvételt, amelyen csak az látszik, hogy a labda megbillen. Szó sincs pöckölésről, előnyszerzésről, csalásról. De hát a szerencsétlen MTI-s nem ért hozzá!

Mitől is értene?

Már lassan apadt a dühöm, amikor pár nap múlva felhívták a figyelmemet arra, hogy az egyik golfos honlap címlapján is szerepel a csalás szó Harrington esetét beharangozva. Ott sem értenek ahhoz, amiről írnak? Akárki is tette, szégyellheti magát, mert bebizonyította, hogy fogggalma sincs arról, amivel foglalkozik. Sőt, ezért inkább ezt a személyt nevezném csalónak, hiszen bizonyosan az ellenkezőjét állítja!

Őszintén mondom, olyan nagyon azért nem csodálkoztam ezen a hírforráson, máskor is előfordult teljesen félrevezető cikk. Amikor viszont hétfőn este megkaptam egy bizonyos hírlevelet, kicsit beleszédültem. Azért az már nem semmi, hogy a világ vezető amerikai golfmagazinjára hivatkozva írja le valaki ezt a szemenszedett hazugságot!!! Erre a csalásra nem lehet szavakat találni!

Megy most egy kabaré Magyarországon „Akasszuk föl Németh Attilát!” címmel, de belegondol valaki, hogy mennyi dollárra perelhetné be a hazugságot állító magyar hírforrásokat a nyíltan megszégyenített Harrington, vagy ügynöke? Akkor mi lenne a magyarázat? Ki is a csaló?! 

Végezetül felhívnám az érintettek figyelmét a „Golf alapismeretek” című könyv ideillő mottójára:

„Mindenki úgy kezdi a golfot, hogy semmit nem ért hozzá. Nagyon sokan úgy is maradnak…”