2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
2024.04.16.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

A FedEx Kupa szervezői láthatóan elérték céljukat, ahogyan közeledik a sorozat vége, úgy nőnek az izgalmak a világ legjobb golfozói körében. A rájátszás harmadik körébe már csak a legjobb 70 játékos kerülhetett be, és a BMW Championship hétvégéjén ritkán látható sűrű leaderbordnak örülhettünk.

Az élen Vijay Singh és Phil Mickelson várta a vasárnapot, ám közvetlenül mögöttük ott állt nyerésre éhesen Tiger Woods, Rory McIlroy, Lee Westwood, Dustin Johnson és Adam Scott is.

Vasárnap kezdetben úgy látszott, hogy a szombati 64-gyel az élre tört Mickelson megismétli előző napi jó teljesítményét. Ám két birdie után a hetesen rontott, és mire a kilencesen újra javított, addigra már McIlroy-jal és Westwooddal kellett osztoznia az első helyen. Dustin Johnson és Vijay Singh még együtéses távolságban voltak, Tiger már négy ütéssel volt lemaradva. McIlroy a tízesen egy újabb birdie-vel átvette a vezetést, és többé nem adta ki a kezéből. Igaz, Westwood a 13-ason még felzárkózott mellé, de az angol rögtön a következő lyuknál hibázott, így a fiatal észak-ír játékos ismét egyedül állt az első helyen. Woods a második kilencen 3 birdie-vel feljött, de nem tudott beleszólni az elsőség dolgába. McIlroy a 15-ösön már kettővel vezetett, de Mickelson nem adta fel. A balkezes amerikainak a 16-oson egy újabb birdie is csak azt jelentette, hogy tartja a kétütéses lemaradást. Mickelson eggyel később hibázott, McIlroy-t nem lehetett feltartóztatni. Amennyire örömteli volt látni a 23 éves világelső teljesítményét, úgy szorult el a szíve a mezőny legidősebb játékosának visszaesésén. Vijay a hátsó kilencen három bogey-t gyűjtött, ezzel véget ért számára a FedEx idény. Rory McIlroy még azt a luxust is megengedhette magának, hogy az utolsó lyukon hibázzon, így is két ütéses előnnyel tudott nyerni Mickelson és Westwood előtt. Tiger Woods Robert Garrigusszal együtt a negyedik helyen zárt.

A legutóbbi négy rajtból ez volt McIlroy harmadik diadala, amiből kettőt a rájátszásban, sorozatban ért el. A produkció további érdekessége, hogy ezen a héten nem játszott olyan jó formában, mint előzőleg, mégis uralta a mezőnyt. Minden játékelemben magabiztosan teljesített, teljesen megérdemelten verte a legjobb nevekből állt mezőnyt.  68.836-os ütésátlagával vezet a Vardon Trophy és a Byron Nelson Award listáján. Ő előtte csak Tiger Woods tudott négyből háromszor nyerni.

1960 óta 24 éves koruk előtt az alábbi játékosok nyertek legtöbbször:

Tiger Woods      15

Jack Nicklaus      8

Rory McIlroy      6

Phil Mickelson   4.

Nem rossz lista…

És végül a végeredmény: