2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
2024.04.28.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Jijay Shin nagyon akart nyerni – sikerült is neki

3 min read

A koreai hölgy nyert Ausztráliában

Champion Jiyai Shin - 28th Feb 2016 - Ladies Masters of Australia played at RACV Royal Pines Resort QLD PHOTO: RICHARD MAMANDO SMP IMAGES

A koreai Jijay Shin Queenslandben, a RACV Royal Pines Resort pályáján vasárnapi 69-es körével három ütés előnnyel nyert az angol Holly Clyburn előtt.

Az első kör után Nicole Broch Larsen, Marion Ricordeau és Brooke Henderson vezetett 67 ütéssel. A pénteki napon is skandinávok örülhettek, a svéd Camilla Lennarth és a dán Nicole Broch Larsen osztoztak az első helyen. Az első két napon a nemrég átalakított pálya békés arcát mutatta, az eredmények is ennek megfelelőek voltak. Szombaton az 55 km/órás szél előrevetette árnyékát, a játékosoknak meg kell szenvedni minden ütésért. Az elsőként indult Dame Laura Davies tripla bogeyja ezt hamar bizonyította is. Legjobban a koreai Jijay Shin örülhetett, hetvenegyes köre után már ő állt az élen, két ütéssel vezetett Holly Clyburn és a svéd Camilla Lennarth előtt.

Nicole Broch Larsen - 25th Feb 2016 - Action from Round 1 of the Ladies Masters of Australia played at RACV Royal Pines Resort QLD PHOTO: RICHARD MAMANDO SMP IMAGES

A két európai lány a vasárnapi kör elején megpróbált nyomást gyakorolni koreai ellenfelére, de végül nem jártak sikerrel. Lennarth az első és harmadik, Clyburn a harmadik és hatodik lyukon szerzett birdie-t, így akkor hármas holtverseny alakult ki az élen. A koreai versenyző a nyolcason és a tízesen spórolt két ütést, kétütéses előnye birtokában akár meg is nyugodhatott volna. (Persze, ha lenne olyan helyzet, amikor egy nyerni vágyó játékos tényleg nyugodtan játszhatna…) Ez mégsem így történt, bogeyzott a tizenegyes szakaszon, majd a tizenhármason a vízbe ütött, kénytelen volt Lennarthtal osztozni az első helyen. Akkor meg a svéden volt a hibázás sora, a 14-esen bogeyt vétett. Talán ettől táltosodott meg Shin, mindenesetre a koreai golfozónő birdie-vel teljesítette a 15-ös, majd a 16-os lyukat, három ütés lett köztük a különbség. Lennarth már nem tudott javítani, ám Clyburn két birdie-vel jött közelebb az első helyezetthez. Az utolsó lyukat aztán stílszerűen Shin is birdie-vel fejezte be, ezzel állt vissza háromütéses előnye, 278 ütésével nyert a281-et ütött Holly Clyburn, valamint a 282-t ütött dán Nicole Broch Larsen előtt. Feltétlenül említést érdemel még a hármas holtversenyben ötödik helyet szerzett Hye Jin Choi személye. A koreaiak 16 éves reménysége még amatőr státuszú, mínusz nyolcas teljesítménye szép reményekre adhat jogot!

A verseny végén a győztes boldogan nyilatkozott:

„Tavalyi második helyem után most nagyon szerettem volna nyerni, látni akarom a képemet a korábbi győztesek tablóján! Most nagyon jól érzem magam, itt akarok maradni. Imádom Ausztráliát, igazán otthonosan érzem magam. Szeretem a lepényt (pies) és a sört, de kérem, ne árulják ezt el az edzőmnek! Nagyszerű érzés győzni, és azt jelenti, hogy jövőre vissza kell jönnöm!”