2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
2024.04.16.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Angol győzelem a sivatagban

3 min read

Danny Willett utolsó gurítása hozta a sikert

Az Emirates Golf Club adott otthont az Omega Dubai Desert Classic versenyének. Az első nap Alex Noren számára sikerült a legjobban, 66 ütéssel állhatott az élre.

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - FEBRUARY 04:  Rory McIlroy of Northern Ireland plays his second shot on the 16th hole during the first round of the Omega Dubai Desert Classic at The Emirates Golf Club on February 4, 2016 in Dubai, United Arab Emirates.  (Photo by Warren Little/Getty Images)

Érdekes helyzet, tavaly a svéd fiú másodikként végzett, de mégis úgy vélte, az Emirates pályája nem kedvez a számára. Noren szerint egy jobbkezesnek sokszor kell draw-val jobbról balra tekerni a labdát, és őneki ez nem megy. Illetve nem elég jól. Vagy rosszul gondolta tavaly, vagy azóta sokat gyakorolt, most csütörtökön hibátlan játékkal, illetve hat birdie segítségével sikerült 66-tal befejezni az első kört, ezzel vezetett az első nap után. Talán azért, hogy igazolja magát, másnap már 75-öt „követett el”, amivel jelentősen visszaesett, viszont Cabrera-Bello másodszori 67-jével átvette a vezetést. A spanyolt 135 ütéssel Ernie Els, Trevor Fisher és Danny Willett triója követte a második helyen osztozva. Szombaton Willett megismételte előző napi 65-jét, összesített 200 ütésével átvette a vezetést Cabrera-Bello előtt, aki 201-gyel volt második. Andy Sullivan pénteken és szombaton is 66-tal teljesítette a 18 lyukat, 202-vel harmadik helyen várta az utolsó kört.

A vasárnap folyamán először Rory McIlroy 65-jéről kell először megemlékezni, ezzel az ír fiú feljött a megosztott hatodik helyre. Willett mínusz 16-ról indult vasárnap, és félidőben három birdie, valamint két bogey után egyetlen ütéssel tudott javítani helyzetén. Igaz, ezzel is tartotta elsőségét, mert Cabrera-Bello bogey-birdie után nem javított, Sullivan pedig 9 szakasz után 3 birdie-1 bogey összeállítással egy ütéssel állt mögötte. Említsük meg azért, hogy Sullivan két birdie-vel indított, Willett viszont bogey-val, abban a fél órában Sullivan átvette a vezetést. Aztán jöttek a Willett birdie-k, becsúszott Sullivan hibája, így történt, hogy a fordulónál ismét Willett volt vezető pozícióban.

A második kilencen is végig izgalmas versenyt láthattunk. Willett már hárommal is vezetett, de elég volt egy bogey meg egy Sullivan birdie, megint egyetlen ütés volt a különbség. Sőt, Cabrera-Bello is feljavult, most ő sem hibázott, csinált viszont birdie-ket, ő is csak eggyel volt lemaradva. Az egy flight-tal előbb játszott Sullivan az utolsó lyukat birdie-vel fejezte be, akkor Willettel együtt 18-cal álltak par alatt. A legvégén először a spanyol csinálta meg birdie puttját, ő is feljött mínusz 18-ra. A nézők izgalommal várták Danny Willett 5 méteres gurítását a birdie-ért. Sikerült a birdie, a mínusz 19 lett a nyerő, a 28 éves Danny Willett megszerezte negyedik European Tour győzelmét!

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - FEBRUARY 07:  Danny Willett of England poses with the trophy after his victory in the Omega Dubai Desert Classic at the Emirates Golf Club on February 7, 2016 in Dubai, United Arab Emirates.  (Photo by Warren Little/Getty Images)