2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
2024.07.24.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

„Májusban ingyen golfozik az ország”

3 min read

A népmesében szereplő nagyotmondó fiúnak megbocsátunk, pedig aki nagyot mond, túloz, az lódít. Aki nem mond igazat, az füllent, tehát hazudik. Mennyivel szimpatikusabb az igazmondó juhász, akit Mátyás király ravaszsága sem tud rávenni arra, hogy ne az igazat mondja!

Arról beszélgettem régi sportbarátommal egy fegyelmi ügy kapcsán, hogy nem hinném, hogy az elnökség minden tagja elolvasta saját fegyelmi szabályzatát, de azt sem tudom elképzelni, hogy senki sem olvasta volna. Nem volt egy becsületes ember se, aki közbeszólt volna, hogy „Gyerekek, ezt ne csináljuk, ezt nem teszi lehetővé saját szabályzatunk.” Sem első, főleg nem második fokon!

„Májusban ingyen golfozik az ország” olvashattuk többfelé. Mikor valaki kitalálta ezt a hülyeséget, megint nem volt senki, aki tiltakozott volna, hogy ilyen hazugsággal nem érdemes lejáratni magunkat? Tényleg ekkor is lendült minden kéz a magasba? Annak ellenére, hogy májusról szó sincs, az egész országról pláne? De még golfozásról sem, mindössze arról, hogy azok az emberek bemerészkednek egy-egy pályára, akik egyébként nem merik, vagy tudják ezt máskor megtenni. Ha valaki azt hiszi vagy az elnökség, vagy a kiszolgáló személyzet tagjai közül, hogy az elütő szőnyegen való egy – másfél órás hadonászás kimeríti a golfozás mérhetetlen szépségeinek tárházát, fogalmát, azonnal távozzon még a sportág környékéről is! Ha meg nem hiszi ezt a nyilvánvaló sületlenséget, hogy van képe világgá röpíteni ezt a szlogent? De a lényeg, hogy senki nem tiltakozik?

Olvasom a közleményt, hogy az elnökség egyhangúan megszavazta Ádám Lilla kinevezését a Magyar Golf Szövetség főtitkári pozíciójára.

Igazmondó Juhász (Sanyi), komolyan mondod, hogy a lehengerlő önéletrajz gazdája ezek szerint vezethette volna a Paksi Atomerőmű Sportegyesületét? Vagy a kosarasok szakosztályát, netán a kosárlabda szövetséget? Mit mondtak volna a vívók, úszók, vízilabdázók, öttusázók, stb, tehát a komoly szakmai vetetéssel rendelkező komoly sportszövetségek, ha felmerült volna a kérdés? Egyhangúan megszavazták volna?

Sanyikám, legalább mosolyodj el, lássam, hogy viccelsz!

De nem akarom megzavarni az ifjú hölgy mielőbbi beilleszkedését, mert a hírek szerint „a Szövetség szakszerű működésének folyamatossága biztosított lesz.”

Az jó lesz, ha mihamarabb átveszi a dolgok irányítását, valószínűleg hamarosan komoly szakmai döntést kell hoznia: legyen-e hal a Young Masters ünnepi menüjében, és könnyű homoki fehéret, vagy balatoni bort adjanak-e hozzá?

Felmerül bennem egy másik kérdés is, ennek jelentősége persze sokkal csekélyebb, és szakmai tartalma sem igazán számottevő:

Tessék mondani, tudunk egy 2 (kettő) fős lánycsapatot indítani az 5 (öt)éve beharangozott hazai eseményen?

Sanyikám, remélem, már nem mosolyogsz!