2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
2024.05.30.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Tatai match play

3 min read

Negyedszer rendezték meg Tatán a match play bajnokságot, amire idén 72 játékos jelentkezett. A pénteki napon stroke play, azaz összes ütésszám alapján kialakult egy sorrend a részvevők között. Az első 8 játszhatott szombaton az első helyért a következő módon:

1. -8., 2. – 7., 3. – 6., 4. – 5. A győztesek még egy kört megtettek aznap, így vasárnapra kialakult az első helyért játszó duó, valamint a bronzéremért folyó párosítás.

A pénteki meglepetést Ács-Gergely Virág okozta azzal, hogy a hetedik helyen bekerült a legjobbak közé, míg a kellemetlen hírt Rózsa Csilla aznapi végjátéka jelentette: az utolsó két lyukon 6 és 10 került a kártyájára, így nem jutott az első 8 közé.

A par 70-es pályán az alábbi helyezésekkel kvalifikálták magukat a match play szakaszra a legjobbak:

  1. Simmes Alex 72 ütés
  2. Kővári Dániel 74 ütés
  3. Petkovics Bálint 75 ütés
  4. Herr Tamás 75 ütés
  5. Németh Olivér 76 ütés
  6. Meznerics Gergely 79 ütés
  7. Ács-Gergely Virág 80 ütés
  8. Zilahy Csaba 80 ütés

 Virág szombaton újabb meglepetést okozott azzal, hogy csak a 21-dik lyukon szenvedett vereséget a verseny nagy esélyesétől, Kővári Danitól. Igaz, hogy ő nem játszott csúcsformában, de jobb szenvedve továbbjutni, mint szép játékkal kiesni. Említésre méltó még, hogy Németh Olivér és Herr Tamás meccsét előbbi nyerte, ez is kisebb meglepetésnek számít az utóbbi idők eredményei után. Olivérből sokat kivett ez a győzelem, következő ellenfelétől kikapott, maradt számára a harmadik helyért folyó összecsapás. Így Simmes Alex került a döntőbe, míg Kővári Dani Petkovics Bálint legyőzésével jutott szintén oda.

A szombati viharszünet miatt vasárnap reggel először az előző napi párosok fejezték be a versenyt, majd kis szünet után jöhettek az utolsó körök.

Az első lyukon Simmes és Petkovics bizonyult jobbnak, később mindkettejük ellenfele fordítani tudott. A színvonal nem volt túl magas, a küzdelem és az idegi teher annál nagyobbnak tűnt. Az első kilencen Olivér 4 szakaszt nyert, ebből hármat sorozatban, Bálint összesen hármat, egy előnnyel, 1 up fordult Olivér. A tízestől kezdve ismét egy négyes nyerő széria következett, Petkovics Bálint a 14-es utáni döntetlennel gratulációra kényszerült, Németh Olivér nyert a harmadik helyért 5 & 4 arányban.

Az első 9-en Kővári Dani 5 lyukat nyert, Alex hármat, egy szakasz döntetlen lett, így Dani 2 szakasz előnnyel fordult. Ezt az előnyét 3-ra is növelni tudta, ellenfele csak csökkenteni tudta hátrányát. A hátsó kilencen mindketten 2 lyukat nyertek, 4 szakasz lett eldöntetlen, ennek a meccsnek a vége 2 & 1 Dani javára.

Bár Rózsa Csilla végül megszerezte a számára minimálisan elfogadható 9-dik helyet, ellenfele, dr.Bábos János minden elismerést megérdemel, hogy a döntés az utolsó lyukra maradt.

Összegzésül elmondhatjuk, hogy jól szervezett versenyt láthattunk, nem magas golf színvonallal. Mégis dicséret illeti a részvevőket, több ilyen versenyt kellene játszaniuk a fejlődés érdekében. Nem lehet elhallgatni a tájékoztatás hiányosságait: az Eagle rendszer nem először csődöt mondott. Az első napi eredmények csak késő délután kerültek föl az oldalra, és akkor is szaporán váltottak az oldalak, amikor egy jó órán keresztül csakis egy oldalon volt olvasnivaló. Sem a szombati párosításokat, sem az eredményeket nem közölték, mint ahogyan a vasárnapi flight-okat sem, pedig még jó néhány embert érdekelt volna…

Ez az eagle így dupla bogey-nak felel csak meg!