2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
2024.06.21.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Phil Mickelsonnak csavarosan jár az esze nemcsak a golfpályán, azon kívül is.
Már írtam (és még bizonyára fogok is írni) a PIP, a Players Impact Programról. Év közben egyszer csak kiderült, hogy a PGA Tour létrehozott egy negyven millió dolláros alapot, amelyet minden évben tíz olyan golfozó között fognak felosztani, akik a legjobban befolyásolták a médiát, a legnagyobb hatással voltak a golfsport és a Tour megítélésére. A hírhez tartozott még, hogy a díjazottak névsorát eléggé érthetetlen módon nem kívánják a nyilvánossággal megosztani.

Az első helyezett nyolcmillió dollárban részesül, a többiről sokáig nem volt információ. Most azt pletykálják, hogy második helyével hatmillió dollárt (kétmilliárd forintnyi összeget) kap Tiger Woods. A 3., 4., 5. és 6. helyezettek 3,5 millió dollárhoz jutnak, a további négy kivételezett fejenként 3 millió dollárban részesül. És személyenként az is több, mint egymilliárd forint!
Ma robbant a bomba (vagy valami…), ugyanis Phil Mickelson feltett Twitter oldalára egy bejegyzést, amiben megköszöni az őrülteknek, és igazi szurkolóinak is, hogy hozzásegítették a PIP nyolcmilliós első díjának megnyeréséhez. Egy bennfentes megerősítette a Golf Digestnek, hogy a hír igaz lehet, ám csak december 31.-én lesz hivatalos, és csak februárban ismertetik azt a PGA Tour tagságával. A lista nem lesz nyilvános, de ne legyenek kétségeink, valahogy el fog jutni a médiához.

Ami hihetővé teszi a sztorit, hogy Phil hozzátette, hogy ezért rajthoz kell majd állnia egy olyan eseményen, ahol évek óta nem szerepelt. Ez pedig a Sentry Tournament of Champions, ahol 2001-ben indult utoljára, annak ellenére, hogy a jogosultságot győztesként szinte minden évben megszerezte. Viszlát Kapaluában!- írja.
Alapvetően nem gondolnám, hogy kedvencünk szórakozik, de ha mégis, az nagy ravaszságra vall. Mert ha még mégsem dőlt el a tíz személy sorrendje, ezzel a bejegyzéssel újabb többszázezres kattintást szerezhet meg, és lehet, hogy ezzel a hírrel, álhírrel hullik ölébe a két és fél milliárd forintnyi összeg.
Magyarországon a legolvasottabb golfhírek között szerintem a pálmát még mindig az a fiatalember viszi, aki évekkel ezelőtt emberrablási hírbe keveredett, amikor egy barátjának segített visszaszerezni egy régóta lejárt, és többször kért összeget. Az illető adós az említett akcióban egyébként végig kényelmesen ült az éttermi asztalánál.
Más ország, más golfkultúra, más golfhírek…