2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
2024.07.24.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Chevron World Challenge

2 min read

A legfontosabb a végeredmény: Tiger Woods 749 nap után végre ismét győzelemmel zárt egy versenyt, lassan elfelejtheti az elmúlt két év megpróbáltatásait. Igaz, a Chevron World Challenge csak 18 indulóval zajlott, nem is hivatalos PGA Tour verseny, de legalább világranglista pontokat lehetett szerezni.
Mindentől eltekintve fontos pontja ez Tiger karrierjének, és szakértők egyetértenek abban, fontos volt ez a győzelem az egész golfsport számára is.
Noha Tiger sűrűn nyilatkozta a napokban, hogy játéka napról-napra javul, a kritikus szemlélő nem mindig fedezte fel a régi Tigerre utaló jeleket. Ellenfelei sem remekeltek igazán, de el kell fogadnunk mindenki véleményét a játékot nehezítő, kavargó, ezért kiszámíthatatlan szélről.
Az utolsó napot Tiger együtéses hátránnyal kezdte Zach Johnson mögött, és az utolsó flight-ban játszva hamar nyilvánvaló lett, hogy ez a nap páros versenyre szűkül. A második szakaszt mindketten birdie-vel teljesítették, maradt az együtéses különbség. Johnson két bogey-jával fordult a kocka, a negyedik lyuk után Tigernél volt az előny. Az ötödiktől a kilencedikig megint osztoztak az első helyen, majd Tiger a 10-esen és 11-esen egy-egy birdie-vel először átvette a vezetést, majd kettőre növelte előnyét. A jelek szerint ez sem hatott rá megnyugtatóan, mert rögtön a következőn bogey-t vétett, majd a tizenhármason Johnson birdie-je ismét az egyenlő állást jelentette. A mumusnak bizonyult par 3-as 15-ös lyukat Tiger megint simán hozta par-ra, a következő par 5-ösön viszont nem sikerült neki a birdie, és mivel Johnson ezen a lyukon egy ütést megspórolt, visszavette a vezetést. Szorult a hurok Tiger nyaka körül, kettővel a vége előtt hátrányba került. Ám amikor a legjobban szüksége volt rá, felvillantott valamit régi énjéből: a tizenhetesen gyönyörű birdie-puttal kiegyenlített, majd rendkívül feszült helyzetben az utolsó lyukon újabb birdie-vel a győzelmet is megszerezte. A régóta várt pillanatot kitörő örömmel vette tudomásul, nagy teher esett le válláról.
Ez volt 83-dik győzelme (ebből 71 származik a PGA Tourról), és a világranglistán az 52. helyről a 21.-re jött föl. A hírek szerint január végén áll ismét rajthoz Abu Dhabiban.