2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
2024.06.21.

Golf Riporter

A golf világa – riportok, beszámolók magyarul

Oosthuizen az élen Dél-Afrikában

2 min read

A második nap után az első öt helyet dél-afrikai golfozók foglalják el az Africa Openen. Noha az első nap utáni első és második helyezett Thomas Aiken és Retief Goosen újabb négy, illetve öt ütést spórolt meg, két kör után mindketten mínusz tizenhárommal állnak,

ám ez csak a holtversenyes második helyhez elég. Sőt, négyen is osztoznak ezen a pozíción, Jaco Ahlers csütörtöki nyolcához ötöt tett hozzá, Tjaart Van der Walt előző mínusz négyét pénteken mínusz kilenccel tetézte, és ugrott föl negyedik személyként a második helyre.

A nap legjobb teljesítményét Louis Oosthuizen nyújtotta, ő egy fantasztikus mínusz 11-gyel javította elsőnapi mínusz négyét tizenötre. A kilences lyukon egy birdie-vel kezdett, majd a hátsó kilencen négy birdie-t könyvelhetett még el. Újabb birdie-k az egyesen, hármason, majd az ötösön is. Az ötös majdnem eagle lett, de a labda kiperdült a lyukból. Ami nem sikerült ott, megoldotta a következő szakaszon: a par 4-es 308 yardos (kb. 280 méter) hatoson hármas fával kezdett, amivel elérte a greent. Maradt még 50 yardja (16-17 méter) a lyukig, labdáját egyből begurította, eagle. A számára utolsó, nyolcadik lyukon egy újabb birdie-vel hozta össze a mínusz 11-es kört, ami még csak nem is pályacsúcs, mivel azt mínusz 12-vel tartja Richard Sterne.

Azért is érdekes ez az eagle, mert első nap a hatost dupla bogey-val tudta csak befejezni.

„ Nagyon kellett koncentrálnom, mert az első napon a hármas fával ezen a szakaszon az erdőbe ütöttem. Most nem akartam másik ütővel kezdeni, mert szerettem volna megmutatni magamnak, hogy meg tudom csinálni. Ha ma esetleg másik ütővel kezdtem volna, holnap úgyis visszatértem volna a hármas fához.” – osztotta meg gondolatait. -„Egyébként agresszívan gurítottam, sokszor túlgurult a labdám a lyukon másfél-két méterrel, onnan kellett par-t csinálnom. Viszont nem akartam úgy járni, mint tegnap, amikor rendszerint nem értem el a lyukat.” – tette hozzá.

Nyolcvanegyenen folytathatják a küzdelmet, mivel a cut mínusz ötön lett megállapítva, és a hatvanötödik helyen mínusz öttel tizenhatan osztoznak.